torsdag 7 januari 2016

160107, Vientiane, Laos - Nong Khai, Thailand. Uppdaterad

Torsdag 160107, Indokina 50+
Plats: Vientiane
Hotell:

Vientiane, Laos - Nong Khaim Thailand, 25 km, totalt 5083 km.

Vi får ha rummen kvar till 1300. Vi har passat på att ta en 9 km promenad bort till ett shoppingcenter som ligger vid paradgatan med Triumfbågen. Shoppingcentrat var inget att se men vädret var underbart på morgonen innan solen blir för varm. På väg tillbaka till hotellet blev det en tioöl. Beerlao är det inhemska ölet. Det vanliga priset på en stor flaska (640 ml) är 12000 kip (12 sek).
Nu dags för lunch. Kl 15 dags för avfärd till till Nong Khai i Thailand och ikväll nattåg söderrut till Bangkok.
01 Än är inte julen över
02 Paradgatan med Triumfbågen i ena änden..
03 .. och Presidentpalatset i den andra.
04 Strandpromenaden vid Mekong nedanför hotellet.
Idag när vi skulle passera gränsen på den laotiska sidan gick det bra för 2/3 av gruppen. När nästa person skulle passera var det stopp och belägg. Luckan stängdes och kvinnan pekade på en text på luckan. Ingen av de som passerat tidigare hade betalat något och vi som var kvar förstod ingenting. Efter stor palaver förstod vi så småningom att klockan hade passerat fyra och det gällde övertid. Det hade varit bättre om kvinnan i luckan hade kunnat förmedla detta på något för oss gångbart språk i stället för att stänga luckan och bara peka. Det tog lite extra tid men det gick bra.

2 kommentarer:

  1. Verkar lite knepigt med en snögubbe mitt i solen. Fast jag har ju sett bilder av lergubbar och vattengubbar på nätet denna vinter

    SvaraRadera