tisdag 5 januari 2016

160105, Vang Vieng, Laos

160105, Vang Vieng, Laos
Tisdag 160105, Indokina 50+
Plats: Vang Vieng
Hotell:
Vang Vieng, Laos

Sovit gott inatt. Bra sängar och bra täcken. Vi hade tänkt göra tubing men vi drog  oss ur efter att ha läst hotellets attention om tubing. Tydligen smetar färgen från däcket av sig och det är svårt att tvätta bort. Om det fastnar på kudde/lakan blir man ersättningsskyldig. Så farligt är det nog inte men vi hoppar detta.
Har tagit det rätt lugnt idag. Vi är inne på fjärde landet av fem och sjätte veckan av sju. Det är skönt att hämta andan ibland också.
Man bygger mycket här. Bungalows, hotell och guesthouses. Här är en skön laidback stil fjärran från hetsen i Thailand eller södra Kambodja.
Tvätten under resan lämnar vi in på det hotell eller det guesthouse vi bor på. Priset har genomgående varit ca 10 kr/kg. Billigare finns ute på stan men varför inte låta våra övernattningsställen tjäna lite pengar.
Idag köpte jag 70 cl inhemsk blended whisky för 10 sek. Jag förväntade mig nästan finkel ut ur öronen men den var faktiskt inte så illa. 10 sek!!
Om man vill backpacka här finns övernattning i dubbelrum från 70 sek och uppåt. 70 sek ger ett hyggligt rum.
Imorgon vidare till Vientiane. Dags för nya äventyr!

01 Nya fräscha bungalows
02 Vang Vieng
03 Dags för tioöl med utsikt
04 Det finns broar och så finns det övergångar
05 Här cyklar man ofta med parasoll
06 Vi promenerar mot kullen till vänster framför berget
07 Inhemsk Tigerwhisky, 40 % 70 cl, 10 sek

3 kommentarer:

  1. Låter klokt med lite vila innan äventyren i Myanmar snart skall börja. Skrangliga träbroar är de duktiga på! Jag fattar inta att de vågar köra moped över dem! / G-N

    SvaraRadera
  2. Några i sällskapet hyrde cyklar för ca 20 sek/dag, men vi gick. Inte så långa avstånd.

    SvaraRadera
  3. Håller med om att lite vila nog är bra. Här har varit ordentligt kallt, norra Sverige -42 här bara -18 men det räcker.

    SvaraRadera